căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Despre Mudre

17 mai 2012

Mudrele sunt poziţii ale corpului, în special ale mâinilor, care au influenţă asupra energiilor corpului sau  stării de spirit;  mâinile şi degetele se pun în anumite poziţii, dar tot corpul poate lua parte la Mudra, de asemenea.
Cele mai cunoscute mudre sunt, probabil, cele efectuate în timp ce se meditează.
Se stă în poziţia lotus (sau cu picioarele încrucişate) şi se pun mâinile fie pe genunchi, cu degetul mare şi degetul index unite, sau cu degetele de la mâna dreaptă odihnindu-se în palma stângă.
 De asemenea, gestul creştin de ținere a degetelor împreunate pentru rugăciune este o mudra, aşa cum este și "Namaste" - gest de salut indian (care este, de asemenea, utilizat în timp ce se fac rugaciuni), în care mâinile sunt ţinute în faţa pieptului și palmele se ating.
Unele mudre sunt efectuate în mod spontan de către mai multe persoane, cum ar fi Mudra Hakini , când vârfurile tuturor degetelor de la mâna dreaptă ating varfurile degetelor corespunzătoare din stânga.
Mudrelw au fost utilizate de mii de ani, în special în budism. Statuile lui Buddha au adesea mâinile în poziţii anumite. Acestea au fost folosite ca o practica spirituala (si inca sunt), ca o modalitate de iluminare.
Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru boli fizice.
Pentru a utiliza o mudra, păstraţi-o pentru cel puţin câteva minute; de obicei, sunt mult mai eficiente dacă se țin un timp mai îndelungat, cum ar fi  15 minute .
Folosiți  ambele mâini, în acelaşi timp. Acest lucru va avea un efect mult mai puternic decât  dacă faceți o mudra cu  o singură mână.
Unele mudre sunt destul de simple, astfel încât le  puteţi face chiar cu mâinile în buzunare, oriunde, atunci când simţiţi că aveţi nevoie de ele, fără să atrageți atenţia.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului